Jäsenasiat

MUUTOKSET JÄSENYYDESSÄ

Kun osoitteesi tai nimesi muuttuu, ilmoita siitä sähköisessä asiointijärjestelmässä Jässärissä tai jäsenasiainhoitaja Sari Papinniemelle, saripapinniemi@gmail.com

Ilmoita yhdistyksellesi myös, kun olet poissa palkallisesta työstä (äitiysloma, hoitovapaa, opiskelu, varusmies-, siviilipalvelu, ulkomailla, pidempi sairasloma, työttömyys, eläkkeellä, vuorottelu- tai virkavapaa) tai jos vaihdat yhdistystä.

MUISTA käydä päivittämässä yhteystietosi JÄSSÄRISSÄ, lisää sähköpostiosoitteesi näin saat jytypostia liitolta sekä yhdistykseltä.

 

------------------------------------------------------------------------------

JÄSENMAKSU 2023


Työssä oleva jäsen maksaa prosentuaalista jäsenmaksua. Jäsenmaksu on 1,32 % ennakonpidätyksen alaisesta palkasta. Jäsenmaksu maksetaan myös osa-aikatyöstä ja työstä, jota teet saadessasi soviteltua työttömyyspäivärahaa. Vaivattomin tapa maksaa jäsenmaksu on antaa työnantajalle valtakirja, jolla jäsen valtuuttaa työnantajan perimään jäsenmaksun suoraan palkasta.

Opiskelijajäsenyys on maksuton.

Varusmies- ja siviilipalvelusaika on vapautettu jäsenmaksusta.

Euromääräinen jäsenmaksu

Euromääräinen jäsenmaksu on 5€/kk. Euromääräistä jäsenmaksua maksavat jäsenet, jotka vähintään kolmenkymmenen (30) päivän ajaksi ovat jääneet vaille varsinaista palkkaa: virkavapauden tai työloman, opiskelun, karenssin, sairauden tai tapaturman aiheuttaman työkyvyttömyyden vuoksi tai ovat äitiys-, isyys-, vanhempainlomalla tai hoitovapaalla. Myös määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä olevat maksavat euromääräistä jäsenmaksua.

Työttömyyskassan maksamat etuudet

Työttömyyskassan etuudesta (työttömyyspäiväraha, koulutustuki jne.) peritään prosentuaalinen jäsenmaksu, joka sisältää vain liittojäsenmaksun. Työttömyyskassa perii sen suoraan etuudesta jäsenen valtuutuksen perusteella.


Yrittäjän jäsenmaksu 

Jos jäsen siirtyy yksityisyrittäjäksi, hän voi säilyttää jäsenyyden 18 kuukauden ajan. Hän maksaa euromääräisen jäsenmaksun 5€/kk.


Jäsenyydestä eroaminen tai eläkkeelle jääminen

Jos eroat Jytyn ja Jyty Saimaa ry:n jäsenyydestä, niin ilmoita siitä jäsenasiainhoitajalle saripapinniemi@gmail.com tai sähköisesti jasenrekisteri@jytyliitto.fi tai p. 020 789 3720. Muista mainita mistä lähtien ero on voimassa ja eroatko myös työttömyyskassan jäsenyydestä.

Jos jäät eläkkeelle, niin jäsenyytesi on voimassa sen vuoden loppuun jolloin jäät eläkkeelle, jos niin haluat. Voit myös erota aiemmin. Ilmoita siitä myös liittoon tai jäsenasiainhoitajalle saripapinniemi@gmail.com.

Erottuasi jäsenyydestämme, muista ilmoittaa palkanlaskentaasi, että jäsenmaksun perinnän voi lopettaa.

HUOM! Työpaikkaa vaihtaessasi, muista toimittaa valtakirja palkanmaksuun jäsenmaksuperintää varten. Tarkistathan palkkakuitistasi, että jäsenmaksu on peritty.